..από το 1954
Ένα μεγάλο όνομα στην
ποιότητα κατασκευής.

Ιστορικό

 

Νικήτας Μ. Αγγελάκης

Ο Νικήτας Αγγελάκης ασχολήθηκε ενεργά με τα δικαιώματα του επαγγελματικού κλάδου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ - Π.Ε.Ε.Υ. το 1978.

Έκτοτε διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ, καθώς και Πρόεδρος του Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ - Π.Ε.Ε.Υ την περίοδο 1990 έως 2011.

 

Στιγμιότυπα από εκθέσεις, συνέδρια κ.α.

 


 

Ο Νικήτας Αγγελάκης ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1954, όπου, αποφοιτώντας από τις Βασιλικές Σχολές της Νήσου Λέρου, κατασκευάζει και πουλά το πρώτο του ξύλινο τότε σκάφος στη Σητεία της Κρήτης, απ’ όπου και κατάγεται.

Αργότερα θα δουλέψει κοντά σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Ψαρός και ο Γλάρος και στη συνέχεια θα κατασκευάσει μικρά και μεγάλα ξύλινα σκάφη, κυρίως ταχύπλοα.

Το 1964 κατασκευάζει μεγάλα ταχύπλοα, των οποίων οι γάστρες είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης και έχουν επενδυθεί με fiberglass. Έτσι λοιπόν μπαίνουν οι βάσεις για την κατασκευή πολυεστερικών σκαφών.

Το 1967 κατασκευάζει μια σειρά παραδοσιακών σκαριών, τα οποία παράγονται αποκλειστικά από fiberglass.

 

Το 1988 μπαίνει στο χώρο και ο γιος του Μιχάλης Αγγελάκης, ο οποίος έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο και design και κατασκευάζουν μαζί μια σειρά από ταχύπλοες βάρκες, οι οποίες έχουν γίνει το ίδιο γνωστές όπως είχαν γίνει δύο δεκαετίες πριν οι υδρέϊκες.

Το 1994 τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΝΙΚΗΤΑ μεταφέρονται πια σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κορωπί, στις οποίες δουλεύουν μέχρι σήμερα.
Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε, ότι τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΝΙΚΙΤΑ έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και ότι έχουν λάβει μέρος σε όλα τα ναυτικά σαλόνια που έχουν διοργανωθεί από το 1978 μέχρι σήμερα.

Από το 2011 ο Νικήτας Αγγελάκης συνταξιοδοτείται και αποσύρεται από τα Ναυπηγεία NIKITA και την επιχείρηση αναλαμβάνει ο Μιχάλης Αγγελάκης.
Έτσι τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΝΙΚΙΤΑ περνούν στην δεύτερη γενιά και συνεχίζουν να δουλεύουν μέχρι σήμερα με συνέπεια και μεράκι πάνω σε μικρά πολυεστερικά σκάφη γνωστά σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.